کشف یک گرافیتی باستانی در استرالیا
تیمی از محققان در یک پناهگاه سنگی واقع در شمال استرالیا یک «گرافیتی» باستانی کشف کردند.
مجله موسسه باستانشناسی آمریکا (Archaeology)، هنرمندان دوره باستان در سراسر جهان با پاشیدن رنگ به اشیا یا شابلنی که بر روی یک سنگ قرار داده شده بود، تصاویری را خلق میکردند. اما پیکرهای مینیاتوری کوچکتر از پنج اینچ (۱۲.۷ سانتیمتر) که با استفاده از شابلون کشیده شده باشند، در بین آثار هنری دوران باستان نایاب است.
تیمی از محققان به سرپرستی لیام بردی (Liam Brady) باستانشناس دانشگاه فلیندرز استرالیا به تازگی یک گرافیتی شابلونی در ابعاد مینیاتوری را در یک پناهگاه سنگی متعلق به بومیان استرالیا در شمال این کشور کشف کردند؛ در این گرافیتی پیکر یک انسان دیده میشود که با چهار بومبرنگ (از سلاح و ابزار شکار متداول در بین بومیان استرالیا) احاطه شده است.
بردی درباره این کشف جالب و هیجانانگیز میگوید: در حین بازدید از اطراف، به گرافیتیهای شابلونی کوچک و مینیاتوری مشابه برخوردیم. همین باعث شد به این فکر بیفتیم که در اینجا با چیز متفاوتی نسبت به آنچه از سابقه هنر سنگی استرالیا وجود دارد، مواجهیم.
از جمله این تصاویر باستانی مینیاتوری میتوان به ردپای کانگوروها و طراحیهای هندسی یا خطی اشاره کرد. شکل این تصاویر گویای آن است که بومیان استرالیا در ساخت شابلونهای مورد استفاده، از مواد انعطافپذیر و به احتمال زیاد موم عسل استفاده میکردند.
محققان با استفاده از موم عسل شابلونهای خود را ساختند و تصاویری مشابه با آنچه که در این پناهگاه سنگی و اطراف آن کشف کرده بودند، خلق کردند
این تیم تحقیقاتی در نظر دارد در مرحله بعد با مشورت مردمان بومی پرده از معنای پنهان در این شاهکارهای مینیاتوری بردارد.