کار اجباری مسلمانان در چین و نگرانی استرالیا از لباسهای کاروان المپیک
مسئولان کمیته ملی المپیک استرالیا به دلیل استفاده از یک برند پوشاک برای ورزشکاران این کشور به شدت تحت فشار و انتقاد قرار گرفتهاند. آنها در میانه بحرانی قرار گرفتهاند که ورزش و سیاست را در هم آمیخته است.
به نقل از فرانس۲۴؛ کمیته ملی المپیک استرالیا برای شرکت ورزشکاران خود در المپیک ۲۰۲۰ توکیو که تابستان برگزار میشود، از برند پوشاک اسیکس استفاده کرده است. این شرکت تولید پوشاک ورزشی نیز به تهیه پنبه محصولات خود از استان مسلمان نشین سین کیانگ چین متهم است. سازمان ملل، گروههای حقوق بشری و بسیاری از کشورهای غربی چین را به زندانی کردن یک میلیون مسلمان اویغور و بیگاری کشیدن از آنان متهم میکنند. اتهامی که چین همواره آن را رد کرده است. چین همچنین به آزار جنسی زنان زندانی، کار اجباری در زمینهای کشت پنبه و عقیمسازی در استان مسلمان نشین سین کیانگ متهم است. بسیاری از برندهای مشهور پوشاک جهان اعلام کردهاند از این استان پنبه وارد نمیکنند. همین موضوع نیز باعث خشم و انتقاد مسئولان چینی شده و بسیاری از سلبریتیهای چینی را بر آن داشته تا از همکاری با این برندهای عمدتاً غربی سر باز زنند.
با زیاد شدن انتقادات، رییس کمیته ملی المپیک استرالیا به مردم این کشور و فعالان حقوق بشری اطمینان داده در هیچیک از لباسهای کاروان المپیک این کشور پنبه استان سین کیانگ چین به کار نرفته است. این درحالی است که اسیکس برخلاف برخی برندهای مطرح دیگر مانند آدیداس و نایکی اعلام کرده همچنان به خرید پنبه از این استان مسلمان نشین چین ادامه خواهد داد. بسیاری در استرالیا این موضع اسیکس را شرمآور و ظالمانه خوانده و از مسئولان کشورشان خواستهاند به همکاری خود با این برند خاتمه دهند.
چین یک پنجم پنبه جهان را تولید میکند که بخش زیادی از آن نیز در مزارع استان غربی سین کیانگ تهیه میشود. چین سالها است به بدرفتاری و فشار بیامان به اقلیت اویغور متهم است. حزب کمونیست چین همچنین به تلاش برای نابودی فرهنگ و تمدن قدیمی و اسلامی چین، جلوگیری از انجام مناسک مذهبی، حجاب اسلامی و حتی اجبار مردان به ترایشیدن ریش متهم است. پکن همچنین به تلاش برای تغییر بافت جمعیتی استان سین کیانگ با مهاجرت اقوام دیگر و نیز برنامه عقیمسازی گسترده متهم است.