چین وابستگی به استرالیا را کاهش میدهد
برخی از معدن کاران استرالیایی با این اقدام چین آسیبدیدهاند، اما مصرفکنندگان چینی هم مجبور شدهاند هزینه بیشتری برای برق بپردازند و سهمیهبندی برق را تحمل کنند.
تلاش چین برای مجازات استرالیا در مورد اختلافاتی ازجمله منشأ همهگیری کووید ۱۹ نتایج متناقضی به همراه داشته است، این وضعیت میتواند قیمت کالاهای اساسی را برای مدت طولانی بالا نگه دارد. فوربز در گزارشی به دعوای تجاری چین و استرالیا پرداخته است.
طبق این گزارش ممنوعیت استفاده از زغالسنگ حرارتی استرالیا که برای تولید برق استفاده میشود، باعث شد که کشتیهای این محموله در لنگرگاههای چین باقی بمانند. این در حالی است که قیمت برق در مناطقی از چین با آغاز فصل زمستانی به شدت سرد افزایشیافته است.
برخی از معدن کاران استرالیایی با این اقدام چین آسیبدیدهاند، اما مصرفکنندگان چینی هم مجبور شدهاند هزینه بیشتری برای برق بپردازند و سهمیهبندی برق را تحمل کنند.
اما منفیترین تأثیر ممنوعیت زغالسنگ، تقاضای زیاد برای سایر منابع انرژی بوده است. گاز طبیعی مایع (LNG) بهتازگی به رکورد قیمتی رسیده است.
خریداران گاز چینی در تقلا برای تأمین برق موردنظر خود به شرکتهای برقی ژاپن و کره جنوبی پیوستهاند. البته بااینحال استرالیا یکی از بزرگترین ذینفعان اصلی است، چراکه این کشور دومین صادرکننده برق LNG در جهان است.
جایی که چین میتواند به استرالیا آسیب برساند بیشتر در صنایع کوچک صادراتی ازجمله جو، چوب، گوشت، غذاهای دریایی و نوشیدنی است. البته همه این بخشها میتوانند بهراحتی صادرات خود را به کشورهای دیگر هدایت کنند.
*تجارت علیرغم اختلافات دیپلماتیک ادامه دارد
یکی از بهترین معیارهای اثبات اختلاف سیاسی چین و استرالیا در تجارت، بیشتر در سیاسی بودن تجارت است. صادرات استرالیا به چین در ۱۱ ماه منتهی به پایان نوامبر ۲ درصد کاهش داشته است. از طرفی واردات کالاهای چین به استرالیا ۵ درصد رشد را نشان میدهد.
ازنظر دلاری، چین تا ۳۰ نوامبر ۷۶٫۳ میلیارد دلار کالا و خدمات به استرالیا فروخته است، درحالیکه صادرات استرالیا به چین ۱۳۲٫۵ میلیارد دلار بوده است.
صادرات غالب استرالیا به چین همچنان سنگآهن است که به لطف تقاضای زیاد، نرخ بالای تولید فولاد و بازیابی کند محمولههای سنگآهن برزیل، به دلیل یکسری سوانح صنعتی و اثرات کووید ۱۹ بر نیروی کار این کشور رخداده است.
مرحله بعدی جنگ تجاری چین علیه استرالیا که به مبارزه داوود با جالوت تشبیه شده است به نظر میرسد تلاش مصمم چین برای کاهش وابستگی به سنگآهن استرالیا باشد که در حال حاضر ۶۰ درصد از واردات چین را تشکیل میدهد.
*آفریقا بهآرامی وارد میشود
چین برای دستیابی به هدف خود نیاز به تشویق ساخت معادن سنگآهن در سایر کشورها دارد. کاری مثل پروژهای که در گینه در حال انجام است و پروژه غولپیکر سیماندو بهآرامی در حال شکلگیری است.
سنگ معدن سیماندو حداقل تا سه سال آینده و شاید تا ۵ سال آینده به بهرهبرداری نمیرسد، این بدین معنی است که معدنچیان استرالیایی فعلاً میتوانند انتظار درآمد بالا را داشته باشند.